Print

Personvern


 

Innledning

H&M arbeider for å ivareta ditt personvern når du benytter deg av våre tjenester. Derfor har vi utarbeidet en policy for hvordan personopplysningene dine skal behandles og beskyttes. Hold deg oppdatert om endringer i personvernpolicyen ved å besøke nettstedet vårt.

Denne personvernpolicyen gjelder kun H&Ms kunder og brukere av online-tjenester. Hvis du søker på en stilling hos H&M gjelder ikke denne personvernerklæringen. Personvernpolicy for jobbsøkere finner du på karriereseksjonen på nettstedet vårt.

Hvem har ansvar for dine personlige data?

Det svenske selskapet, H & M Hennes & Mauritz GBC AB (“H&M”), er kontrolløren av de personlige opplysningene du gir til oss, og er derfor ansvarlig for dine personopplysninger ifølge den svenske personopplysningsloven (1998:204) og EUs databeskyttelsesdirektiv (95/46/EC). Det norske selskapet H & M Hennes & Mauritz AS er behandleren av personopplysninger og behandler personopplysningene på vegne av det svenske selskapet.

Hvor blir personopplysningene lagret?

Opplysningene vi samler inn om deg lagres innen det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (“EØS”) men kan også overføres til og behandles i et land utenfor EØS. Alle slike overføringer av personopplysninger utføres i samsvar med gjeldende lovverk.

Hvilke typer personopplysninger samler vi inn?

Vi samler inn personopplysningene du oppgir, for eksempel når du bestiller varer, kontakter kundeservice eller deltar i konkurranser. Personopplysningene du oppgir kan for eksempel inneholde kontaktinformasjon, fødselsdato og betalingsinformasjon. I tillegg kan det hende vi samler inn enkelte personopplysninger fra eksterne kilder som f.eks. kredittinformasjon og adresseoppdateringer.

Hva bruker vi de personlige opplysningene dine til?

Vi kan komme til å bruke personopplysningene dine til følgende formål:

Vi vil bare beholde opplysningene dine så lenge det er nødvendig for å utføre tjenestene ovenfor, eller så lenge loven pålegger oss å beholde dem. Etter dette vil personopplysningene dine slettes.

Hvilke rettigheter har du?

Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om personopplysningene vi oppbevarer om deg (kostnadsfritt én gang per år). Hvis opplysningene er feil, ufullstendige eller er irrelevante, kan du be om at opplysningene rettes eller fjernes. Vi kan ikke fjerne opplysningene dine dersom det finnes lovpålagte krav om at disse skal lagres, som f.eks. bokføringsregler eller annen legitim årsak til å beholde opplysningene, som f.eks. uoppgjort gjeld. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke til at vi benytter dine opplysninger til markedsføringsformål. Du kan kontakte oss enten ved å sende et brev til H&M Kundeservice, Postboks 68 ALNABRU, 0614 OSLO, Norge eller ved å sende en e-post til kundeservice.no@hm.com .

Hvem har tilgang til dine personlige opplysninger?

Opplysningene dine kan komme til å deles innen H&M-gruppen (for informasjon om selskapene i H&M-gruppen, se årsrapporten som finnes på about.hm.com). Vi formidler/selger/bytter aldri opplysningene dine til tredjepart i markedsføringsøyemed utenfor H&M-gruppen. Opplysninger gis kun videre til tredjepart dersom formålet er å kunne tilby deg tjenestene som er nevnt ovenfor, for eksempel spedisjonsfirma i forbindelse med levering av varer, mediebyråer for distribusjon av nyhetsbrev og kredittopplysnings- eller inkassobyråer i forbindelse med kredittvurdering, identitetskontroll og inkasso.

Hvordan beskytter vi personopplysningene dine?

Vi har gjennomført tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte opplysningene dine slik at de ikke forsvinner, manipuleres eller at uautoriserte personer får tilgang til dem. Vi tilpasser kontinuerlig sikkerhetstiltakene til den teknologiske utviklingen. For at kortkjøp skal være så sikkert som mulig hos oss, sendes all informasjon i kryptert form. Dette innebærer at informasjonen passerer gjennom en sikker tilkobling og at dine personlige opplysninger ikke kan leses av eksterne parter. Ved kortkjøp samarbeider vi med en autorisert betalingsformidler som hjelper oss med å kontrollere at kortet er gyldig for kjøp direkte mot banken din. Vår betalingsformidler behandler kortinformasjonen på korrekt måte i henhold til den internasjonale sikkerhetsstandarden PCI DSS som kortselskapene VISA, MasterCard, Diners, American Express og JCB står bak. Dette innebærer at kortopplysningene dine håndteres på en svært sikker måte. Når du handler med kort forbeholder vi oss retten til å foreta en personkontroll.

Informasjonskapsler (Cookies)

En informasjonskapsel – cookie – er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin eller mobile enhet og hentes opp derfra ved senere besøk. H&M bruker informasjonskapsler for å forbedre og forenkle ditt besøk. Vi bruker ikke informasjonskapsler til å lagre personlig informasjon eller til å gi informasjon til tredjeparter.

Det finnes to ulike typer informasjonskapsler, permanente og midlertidige (informasjonskapsler for sesjoner). Permanente informasjonskapsler lagres som en fil på din datamaskin eller mobil i en tidsperiode på ikke mer enn 12 måneder. Informasjonskapsler for sesjoner er midlertidige og forsvinner når du stenger økten i nettleseren. Vi bruker permanente informasjonskapsler for å lagre ditt valg av startside og for å lagre dine detaljer hvis du velger “Husk meg” når du logger inn. Vi bruker midlertidige informasjonskapsler når du velger funksjonen produktfilter, for å finne ut om du er logget inn og når du legger en vare i handlekurven.

Det er enkelt å slette informasjonskapsler fra datamaskinen eller på den mobile enheten ved hjelp av nettleseren. Se under “hjelp” i nettleseren for å finne instruksjoner for hvordan du håndterer og sletter informasjonskapsler. Du kan velge å deaktivere informasjonskapsler, eller å motta et varsel hver gang en ny informasjonskapsel blir sendt til din datamaskin eller mobile enhet. Merk deg at du ikke vil kunne bruke alle funksjoner hvis du slår av informasjonskapsler.

Informasjonskapsler for tredjepart

Vi bruker informasjonskapsler for tredjepart til å samle inn statistikk i aggregert form ved hjelp av analyseverktøy som Google Analytics og Coremetrics. Både permanente og midlertidige informasjonskapsler (informasjonskapsler for sesjoner) blir brukt. Permanete informasjonskapsler lagres i datamaskinen eller den mobile enheten i en tidsperiode på ikke mer enn 24 måneder.

Lenker

Nettsiden hm.com og H&M-appen kan inneholde lenker til andre nettsider som ikke er under vår kontroll. Vi kan ikke ta ansvar for personvernet eller innholdet på disse nettsidene, men vi tilbyr lenkene for å gjøre det lettere for våre besøkende å finne mer informasjon om bestemte emner.

Personopplysningsansvarlig

H & M Hennes & Mauritz GBC AB
Mäster Samuelsgatan 46
106 38 Stockholm
Sverige

Telefon: +46 (0)8 796 55 00
Faks: +46 (0)8 24 80 78
E-post: info@hm.com

Foretaksregister: Bolagsverket/Swedish Companies Registration Office
Foretaksnummer: 556042-7220
Autorisert representant: Karl-Johan Persson
MVA-registreringsnummer: MVA nr. SE556042722001

27.10.2015