Print

Sekretesspolicy

 

Introduktion

Denna policy gäller endast H&M:s kunder och användare av våra onlinetjänster. Om du söker en tjänst hos H&M kan du hitta din policy på ”Karriär på H&M”.

H&M arbetar för att din integritet skall vara skyddad när du använder dig av våra tjänster. Vi har därför tagit fram en policy för hur din personliga information behandlas och skyddas. Innehållet i policyn kan löpande förändras och därför bör du läsa igenom den igen när du besöker oss online nästa gång.

Det svenska moderbolaget H & M Hennes & Mauritz AB (”H&M”), är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du anger under den svenska Personuppgiftslagen (1998:204) och EU Direktivet 95/46/EC. Det finska bolaget H&M Hennes & Mauritz OY agerar som personuppgiftsbiträde och behandlar uppgifterna på moderbolagets vägnar. Dina personuppgifter lagras i EU och kan delges våra dotterbolag inom H&M koncernen, i enstaka fall även utanför EES-området. Om överföring av personuppgifter sker till ett land utanför EES-området, kommer de inblandade H & M dotterbolagen garantera tillämpningen av standardklausuler avseende datasekretess som godkänts av EU.

Vad använder vi dina personuppgifter till?

Genom att lämna dina personuppgifter ger du ditt samtycke till att vi använder insamlad information för att fullgöra våra åtaganden mot dig och tillhandahålla den service du förväntar dig. Vi behöver dina personliga uppgifter för följande ändamål:

Dina uppgifter lagras bara så länge som krävs för att utföra våra tjänster eller så länge som det föreskrivs enligt lag. Efter det kommer dina uppgifter raderas. Vi kan inte ta bort dina data när det finns ett legalt lagring krav, såsom bokföringslagen eller när det finns en rättslig grund för att behålla viss data, t.ex. ett pågående avtalsförhållande.

Vad har du för rättigheter?

Du har rätt att begära information om de personuppgifter som vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta kan du begära att den information rättas eller tas bort. Du har öven rätt att en gång per år kostnadsfritt begära registerutdrag på de personuppgifter vi har registretat om dig. För att begära detta dokument kan du skriva till H & M kundtjänst. Du kan när som helst återkalla ditt medgivande till att vi använder dina uppgifter i marknadsföringssyfte. ( t.ex kataloger, nyhetsbrev). Du kan kontakta oss antingen skriftligen till H & M Kundtjänst Asiakaspalvelu, PL 1190, 00002 Helsinki eller per email till asiakaspalvelu.fi@hm.com.

Vem får tillgång till uppgifterna?

Vi förmedlar/säljer/byter aldrig dina uppgifter till tredje part för marknadsföringsändamål utanför H & M Hennes & Mauritz AB. Data som vidarebefordras till tredje part, till exempel speditörer i samband med leveranser av gods används endast för att möta H&M:s åtaganden gentemot dig. H&M kan komma att dela dina personuppgifter med organisationer som kreditupplysnings- eller inkassoföretag för tillämpning av kreditprövning, identitetskontroll, övervakning av kreditvärdighet och övertagande av fordran.

Hur skyddar vi dina uppgifter?

Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot t.ex. förlust, manipulation eller obehörig åtkomst. Vi anpassar kontinuerligt våra säkerhetsåtgärder till den fortlöpande tekniska utvecklingen. På H&M skyddar vi dina uppgifter med hjälp av kryptering. SSL står för Secure Sockets Layer och är en funktion som gör att all information som skickas mellan köparen och säljaren krypteras.

Kortköp

För att göra kortköp hos oss så säkert som möjligt skickas all information krypterad med SSL (Secure Socket Layer). Det betyder att informationen sker via en säker förbindelse och att dina kortuppgifter inte kan läsas av utomstående.

Vid kortköp samarbetar vi med en auktoriserad betalningsförmedlare som hjälper oss att kontrollera att kortet är giltigt för köp direkt mot din bank. Vår betalningsförmedlare behandlar din betalkortsinformation på korrekt sätt i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden PCI DSS som kortbolagen VISA, MasterCard, Diners, American Express och JCB står bakom. Detta innebär att dina betalkortsuppgifter hanteras på ett mycket säkert sätt. När du handlar med kort förbehåller vi oss rätten att göra en personkontroll.

Hur behandlas personuppgifter vid rekrytering?

Vi tar ansvar för de personuppgifter som vi får tillgång till i samband med rekryteringar eller när du lämnar en intresseanmälan. Dessa uppgifter behandlas i det land dit du har skickat din ansökan, uppgifterna lagras i Nederländerna. Ditt ansökningsland är också ansvarigt för dina personuppgifter och omfattas av den personuppgiftslagstiftning som landet lyder under. Om du har några frågor angående din ansökan och dina personuppgifter så vänd dig till ditt ansökningsland. Kontaktinformation hittar du under ”Kontakta oss” .

Om du skickar in en ansökan till oss godkänner du samtidigt att vi behandlar dina personuppgifter i en rekryteringsprocess. H&M Hennes & Mauritz AB har som policy att inte begära känslig information från arbetssökande på vår webbplats. Lämna därför inte känsliga uppgifter (ex. ras/etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös/filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa, sexualliv) när du skickar din intresseanmälan/ansökan till oss. Vi försöker alltid besvara din ansökan så snart det är möjligt.

Cookies

En cookie är en liten textfil som sparas och under efterföljande besök, hämtas från din dator eller mobil. H&M Hennes & Mauritz AB använder cookies för att förbättra och förenkla ditt besök. Vi använder inte cookies för att lagra personlig information, eller för att lämna ut uppgifter till tredje part. Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära (session cookies). Permanenta cookies lagras som en fil på din dator eller mobil under en viss tid, dock längst 12 månader. Session cookies lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare.
Vi använder permanenta cookies för att spara ditt val av startsida och för att lagra dina uppgifter om du väljer "Kom ihåg mig" när du loggar in. Sessionscookies använder vi för att kontrollera om du är inloggad eller om du placerat en vara i din shopping bag, samt när du använder produktfiltreringen.
Du kan enkelt radera cookies från din dator eller mobil via din webbläsare. Instruktioner om hur man hanterar och tar bort cookies finns under "Hjälp" i din webbläsare. Du kan välja att stänga av cookies helt, eller att få ett meddelande varje gång en ny cookie skickas till din dator eller mobil. Observera att om du väljer att stänga av cookies kommer du inte att kunna ta del av alla funktioner på siten.

Tredje parts cookies

Vi använder tredje parts cookies för att samla in statistik i analysverktyg som Google Analytics och Core Metrics. De cookies som används är permanenta och temporära cookies (sessionscookies). De permanenta kakorna lagras på din dator eller mobil som längst i 24 månader.

Länkar

Hm.com och H&M appen kan innehålla länkar till andra webbplatser som inte står under vår kontroll. Vi kan inte ansvara för integritetsskydd eller innehåll på dessa webbplatser utan tillhandahåller länkarna för att underlätta för våra besökare att hitta mer information inom specifika områden.

Upphovsrätt

Innehållet på den här webbplatsen är upphovsrättsligt skyddat och tillhör H & M Hennes & Mauritz AB.

Personuppgiftsansvarig

H & M Hennes & Mauritz AB
Mäster Samuelsgatan 46
106 38 Stockholm
Sverige

Telefon: +46 (0)8 796 55 00
Fax: +46 (0)8 24 80 78
E-post: info@hm.com

Bolagsregister: Bolagsverket/Swedish Companies Registration Office
Organisationsnummer: 556042-7220
VD och behörig företrädare: Karl-Johan Persson
Momsregistreringsnummer: VAT NO. SE556042722001