Print

Tietosuojakäytäntö

 

Johdanto

H&M huolehtii tietosuojasi turvaamisesta palveluitamme käyttäessäsi. Sen vuoksi olemme määritelleet toimintatavat, joiden mukaisesti henkilötietojasi käsitellään ja suojataan. Kaikki tähän tietosuojakäytäntöön tekemämme muutokset löydät verkkosivuiltamme.

Tämä tietosuojakäytäntö koskee ainoastaan H&M:n asiakkaita ja verkkopalveluidemme käyttäjiä. Tätä tietosuojakäytäntöä ei sovelleta henkilöihin, jotka hakevat työpaikkaa H&M:ltä. Työnhakijoihin sovellettava tietosuojakäytäntö löytyy urasivuiltamme.

Kuka on vastuussa henkilötiedoistasi?

Ruotsalainen yhtiö H & M Hennes & Mauritz GBC AB (”H&M”) toimii meille toimittamiesi henkilötietojen valvojana ja on vastuussa henkilötiedoistasi EU:n tietosuojadirektiivin (95/46/EY) ja Ruotsin henkilötietolain (1998:204) mukaisesti. Suomalainen yhtiö H & M Hennes & Mauritz Oy toimii henkilötietojen käsittelijänä, joka käsittelee henkilötietoja ruotsalaisyhtiön puolesta.

Missä henkilötietojasi säilytetään?

Sinulta keräämiämme henkilötietoja säilytetään Euroopan talousalueella (“ETA”), mutta henkilötietojasi voidaan myös siirtää ja käsitellä ETA-alueen ulkopuolisessa maassa. Kaikki henkilötietojen siirrot tehdään sovellettavien lakien mukaisesti.

Millaisia henkilötietoja keräämme?

Keräämme meille toimittamiasi henkilötietoja esimerkiksi tehdessäsi tilauksia, ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme tai osallistuessasi kilpailuihin. Meille toimittamiasi henkilötietoja voivat olla esimerkiksi yhteystiedot, syntymäaika ja maksutiedot. Lisäksi voimme kerätä tiettyjä henkilötietoja ulkoisista lähteistä, kuten luottotietoja ja osoitepäivityksiä.

Miten käytämme henkilötietojasi?

Voimme käyttää henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

Tietojasi säilytetään niin kauan kuin on välttämätöntä edellä mainittujen tarkoitusten täyttämiseksi tai niin kauan kuin laissa on määrätty. Tämän jälkeen henkilötietosi poistetaan.

Mitä oikeuksia sinulla on?

Sinulla on milloin tahansa oikeus pyytää tietoa hallussamme olevista henkilötiedoistasi (maksutta kerran vuodessa). Jos tietosi ovat virheellisiä, puutteellisia tai turhia, voit pyytää tietojen korjaamista tai poistamista. Emme voi poistaa tietojasi silloin, kun niiden säilyttäminen on laillinen velvoite, esim. kirjanpitosäännökset tai kun säilyttämiseen on muu oikeudellinen perusta, esim. maksamaton velka. Voit milloin tahansa perua suostumuksesi tietojesi käyttämiselle markkinointitarkoituksiin. Voit ottaa meihin yhteyttä joko postitse osoitteella H&M Customer Service, Asiakaspalvelu, PL 1190, 00002 Helsinki tai sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu.fi@hm.com.

Kuka voi käyttää henkilötietojasi?

Tietojasi voidaan jakaa H&M-konsernin sisällä (katso H&M-konserniin kuuluvat yhtiöt vuosikertomuksestamme, joka löytyy osoitteesta about.hm.com). Emme koskaan välitä, myy tai vaihda tietojasi markkinointitarkoituksiin kolmannelle, H&M-konsernin ulkopuoliselle osapuolelle. Kolmannelle osapuolelle välitetään tietoja vain edellä mainittujen palveluiden toimittamiseksi, esimerkiksi kuljetusyhtiöille tavaran toimittamisen yhteydessä, mediayhtiöille uutiskirjeen jakelua varten ja luottotieto- tai perintäyrityksille luottotarkastusta, henkilöllisyyden varmistamista ja velan perintää varten.

Miten suojaamme henkilötietosi?

Olemme ryhtyneet teknisiin ja organisatorisiin toimiin suojataksemme tietojasi esimerkiksi katoamiselta, manipuloinnilta ja asiattomalta käytöltä. Tietoturvatoimiamme mukautetaan jatkuvasti ajankohtaista teknistä kehitystä vastaaviksi. Jotta meillä tekemäsi korttiostokset olisivat mahdollisimman turvallisia, kaikki tieto lähetetään suojattuna. Se tarkoittaa, että tiedot kulkevat turvallisen yhteyden kautta eivätkä ulkopuoliset pääse lukemaan korttisi tietoja. Korttiostoissa teemme yhteistyötä auktorisoidun palveluntarjoajan kanssa, joka tarkastaa suoraan pankistasi, että korttisi on voimassa ja käytettävissä ostosten tekoon. Palveluntarjoajamme käsittelee maksukorttitietojasi kansainvälisen maksukorttistandardin PCI DSS:n mukaisesti. Tämän tietoturvastandardin ovat kehittäneet korttiyhtiöt VISA, MasterCard, Diners, American Express ja JCB. Maksukorttitietosi ovat siis erittäin hyvin turvatut. Kun ostat maksukortilla, pidätämme oikeuden tarkastaa henkilöllisyytesi.

Evästeet

Eväste on pieni tekstitiedosto, joka on tallennettu tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi ja josta se haetaan seuraavien käyntien aikana. H&M käyttää evästeitä, jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman vaivatonta. Emme kerää evästeillä mitään henkilötietoja emmekä luovuta tietoja kolmansille osapuolille.

Evästeitä on kahta tyyppiä, pysyviä ja tilapäisiä (istuntokohtaiset evästeet). Pysyvät evästeet tallennetaan tiedostona tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi, ei kuitenkaan koskaan 12 kuukautta pidemmäksi ajaksi. Istuntokohtaiset evästeet tallennetaan tilapäisesti ja ne katoavat, kun lopetat selausistunnon. Pysyvillä evästeillä tallennamme aloitussivuasi koskevat tiedot ja kirjautumistietosi, jos sisäänkirjautuessasi valitset "Muista minut". Istuntokohtaisia evästeitä käytämme, kun käytät filtteri-toimintoa sekä tarkistamme, oletko sisäänkirjautuneena tai lisäätkö tuotteen ostoskoriisi.

Voit selaimesi avulla helposti poistaa evästeet tietokoneeltasi tai mobiililaitteestasi. Löydät evästeiden käyttöä ja poistamista koskevat ohjeet selaimestasi kohdasta "Ohje". Voit kytkeä evästeet pois päältä tai valita vastaanottaa tiedon aina, kun uusi eväste on lähetetty tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi. HUOM! Jos kytket evästeet pois päältä, et pääse hyötymään kaikista ominaisuuksista.

Kolmansien osapuolten evästeet

Käytämme kolmansien osapuolten evästeitä tietojen koottuun keräämiseen analysoivilla työkaluilla, kuten Google Analytics ja Coremetrics. Käytettävät evästeet ovat sekä pysyviä että tilapäisiä (istuntokohtaiset evästeet). Pysyvät evästeet on tallennettu tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi, ei kuitenkaan 24 kuukautta pidemmäksi ajaksi.

Linkit

Sivustolla hm.com ja H&M-sovelluksessa voi olla linkkejä sellaisiin verkkosivustoihin, joista emme vastaa. Emme voi vastata näiden sivustojen tietosuojasta tai sisällöstä, mutta tarjoamme silti näitä linkkejä, jotta asiakkaamme saisivat helpommin lisätietoa eri aiheista.

Henkilötietovastaava

H & M Hennes & Mauritz GBC AB
Mäster Samuelsgatan 46
106 38 Stockholm
Sweden

Puhelin: +46 (0)8 796 55 00
Faksi: +46 (0)8 24 80 78
Sähköposti: info@hm.com

Osakeyhtiörekisteri: Bolagsverket/Swedish Companies Registration Office
Y-tunnus: 556070-1715
Valtuutettu edustaja: Karl-Johan Persson
ALV-rekisterinumero: ALV-numero SE556070171501

26.10.2015