Vilkår & Sikkerhet

Personvernpolicy

 

Introduksjon

Denne personvernpolicyen gjelder kun for H&Ms kunder og brukere av våre online-tjenester. Dersom du søker en stilling hos H&M, gjelder ikke denne policyen. Personvernpolicyen for jobbsøkere finnes i karriereseksjonen på nettstedet vårt.

H&M arbeider for å ivareta ditt personvern når du benytter deg av våre tjenester. Derfor har vi utarbeidet en policy for hvordan personopplysningene dine skal behandles og beskyttes. Innholdet i policyen kan bli endret fortløpende, og derfor bør du lese gjennom den på nytt neste gang du besøker oss online.

Det svenske morselskapet, H & M Hennes & Mauritz AB (heretter betegnet som "H&M"), er kontrolløren av de personlige opplysningene du gir til oss, og er derfor ansvarlig for dine personlige opplysninger ifølge den svenske informasjonsbeskyttelsesloven (1998:204) og EU-direktivet 95/46/EC. Det norske selskapet H&M Hennes & Mauritz AS er prosessoren for personopplysninger og behandler personopplysningene på vegne av morselskapet. Personopplysningene dine lagres i EU og kan brukes innad i H&M-gruppen. Dette betyr at opplysningene dine, i noen tilfeller, kan behandles utenfor EØS-området. I alle tilfeller der dine personlige opplysninger overføres til et land utenfor EØS-området, vil det involverte datterselskapet garantere at paragrafene for personvern innen EU respekteres.

Hva bruker vi de personlige opplysningene dine til?

Ved å oppgi dine personopplysninger gir du ditt samtykke til at vi bruker den innsamlede informasjonen til å fullføre våre forpliktelser overfor deg og levere den servicen du forventer. Vi trenger opplysningene for følgende formål:

  • For å opprette din personlige brukerkonto hos H&M (dvs. ditt navn og adresse)
  • For behandling av bestillingene dine via våre online tjenester (dvs. navn, adresse, fødselsdato og bankopplysninger)
  • For å via SMS sende informasjon om forsendelser (dvs. ditt mobiltelefonnummer)
  • For å sende deg markedsføringstilbud som nyhetsbrev og kataloger (dvs. din e-mailadresse, ditt navn og din postadresse)
  • For å kontakte deg dersom det oppstår noen problemer når vi skal levere varer til deg (dvs. telefonnummer, adresse)
  • For å svare på spørsmål fra deg og for å informere deg om nye eller endrede tjenester (dvs. e-mailadressen din)
  • For å informere vinnere av online-konkurranser (dvs. din e-mailadresse, ditt navn, hjemmeadresse og telefonnummer)
  • For å behandle brukerkontoen din ved å gjennomføre kredittkontroller (dvs. navn, adresse, fødselsdato)
  • For å analysere dine personopplysninger for å kunne gi deg relevante tilbud og informasjon (dvs. navn, kjøpsvaner)
  • For å bekrefte at du er myndig og kan shoppe online (dvs. fødselsdato)

Opplysningene dine lagres bare så lenge det er nødvendig for å utføre våre tjenester eller så lenge det er foreskrevet ifølge loven. Etter dette slettes personopplysningene dine. Vi kan ikke fjerne opplysningene dine så lenge et lagringspålegg foreligger ifølge loven, som bokføringsreglementer eller når det foreligger andre juridiske grunner til å lagre opplysningene, som for eksempel pågående kontraktsforhold.

Hvilke rettigheter har du?

Du har rett til å be om informasjon om opplysningene vi har om deg. Dersom opplysningene er feil, ufullstendige eller irrelevante, kan du be om at opplysningene rettes eller fjernes. En gang i året har du rett til å be om et skriftlig dokument med de opplysningene vi har om deg i våre kontologgfiler. For å be om dette dokumentet, ta kontakt med H&M Kundeservice. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke til at vi benytter dine opplysninger til markedsføringsformål (for eksempel utsendelse av kataloger, nyhetsbrev eller tilbud). Du kan kontakte oss enten ved å sende et brev til H&M Kundeservice, Postboks 104, 2021 Skedsmokorset, Norge, eller ved å sende en e-post til kundeservice.no@hm.com.

Hvem får tilgang til opplysningene?

Vi formidler/selger/bytter aldri opplysningene dine til en tredjepart i markedsføringsøyemed utenfor H&M-gruppen. Opplysninger som gis videre til tredjepart brukes kun for å oppfylle H&Ms forpliktelser overfor deg. H&M videresender f. eks. adresseopplysninger til leverandører og speditører i forbindelse med leveranser. H&M kan også komme til å dele personopplysningene dine med organisasjoner som kredittopplysnings- eller inkassoselskaper for å gjennomføre kontroll av kredittverdighet, identitetskontroll og overtagelse av gjeld.

Hvordan beskytter vi dine opplysninger?

Vi har gjort både tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte dine opplysninger mot f. eks. tap, manipulasjon eller uvedkommen tilgang. Vi tilpasser kontinuerlig våre sikkerhetstiltak til den fortløpende teknologiske utviklingen. Hos H&M beskytter vi opplysningene dine ved hjelp av kryptering. SSL står for Secure Sockets Layer og er en funksjon som gjør at all informasjon som sendes mellom kjøperen og selgeren blir kryptert.

Kortkjøp

For å gjøre kortkjøp hos oss så sikkert som mulig, sendes all informasjon kryptert med SSL (Secure Socket Layer). Det betyr at informasjonen sendes via en sikker forbindelse og at kortopplysningene dine ikke kan leses av utenforstående.

Ved kortkjøp samarbeider vi med en autorisert betalingsformidler som hjelper oss med å kontrollere at kortet er gyldig for kjøp direkte mot banken din. Vår betalingsformidler behandler kortinformasjonen på korrekt måte i henhold til den internasjonale sikkerhetsstandarden PCI DSS som kortselskapene VISA, MasterCard, Diners, American Express og JCB står bak. Dette innebærer at kortopplysningene dine håndteres på en svært sikker måte. Når du handler med kort forbeholder vi oss retten til å foreta en personkontroll.

Hvordan behandles personopplysninger ved rekruttering?

Vi tar ansvar for alle personopplysningene vi får tilgang til i forbindelse med rekruttering eller konkurranser. Disse opplysningene behandles i det landet du har sendt søknaden til, og lagres i Nederland. Søkelandet er også ansvarlig for personopplysningene dine og omfattes av personopplysningslovene i respektive land. Har du spørsmål angående søknaden og personopplysningene dine, finner du kontaktinformasjonen til H&M-organisasjonen i søkelandet ditt under “Kontakt oss”.

Når du sender inn en søknad til oss, godkjenner du samtidig at vi bruker dine personopplysninger i vår rekrutteringsprosess. Deretter oppbevarer vi kun opplysningene etter avtale. H&M har som policy at vi ikke ber om sensitive opplysninger fra arbeidssøkende. Oppgi derfor ikke sensitiv informasjon (om f.eks rase/etnisk opphav, politiske holdninger, religiøs/filosofisk overbevisning eller medlemskap i fagforeninger) når du sender inn en interessemelding/søknad til oss. Vi prøver alltid å svare på søknader så snart det er mulig.

Informasjonskapsler (Cookies)

En informasjonskapsel – cookie – er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin eller mobil og hentes opp derfra ved senere besøk. H&M Hennes & Mauritz AB bruker informasjonskapsler for å forbedre og forenkle ditt besøk. Vi bruker ikke informasjonskapsler til å lagre personlig informasjon, eller til å gi informasjon til tredjeparter. Det finnes to ulike typer informasjonskapsler, vedvarende og midlertidige (informasjonskapsler for sesjoner). Vedvarende informasjonskapsler lagres som en fil på din datamaskin eller mobil i en tidsperiode på ikke mer enn 12 måneder. Informasjonskapsler for sesjoner er midlertidige og forsvinner når du stenger økten i nettleseren. Vi bruker vedvarende informasjonskapsler for å lagre ditt valg av startside og for å lagre dine detaljer hvis du velger “Husk meg” når du logger inn. Vi bruker midlertidige informasjonskapsler når du velger funksjonen produktfilter, for å finne ut om du er logget inn og når du legger en vare i shoppingbagen.

Det er enkelt å slette informasjonskapsler fra datamaskinen eller mobilen ved hjelp av nettleseren. Se under “hjelp” i nettleseren for å finne instruksjoner for hvordan du håndterer og sletter informasjonskapsler. Merk deg at du ikke vil kunne bruke alle funksjoner hvis du slår av informasjonskapsler.

Informasjonskapsler for tredjepart

Vi bruker informasjonskapsler for tredjepart til å samle inn statistikk i aggregatform ved hjelp av analyseverktøy som Google Analytics og Coremetrics. Både vedvarende og midlertidige informasjonskapsler (informasjonskapsler for sesjoner) blir brukt. De vedvarende informasjonskapslene lagres på datamaskinen eller mobilen i ikke mer enn 24 måneder.

Lenker

H&M-appen og hm.com kan inneholde linker til andre nettsider som ikke er under vår kontroll. Vi kan ikke ta ansvar for personvernet eller innholdet på disse nettsidene, men vi tilbyr linkene for å gjøre det lettere for våre besøkende å finne mer informasjon på bestemte områder.

Opphavsrett

Innholdet på denne nettsiden er opphavsrettslig beskyttet og tilhører H & M Hennes & Mauritz AB.

Personopplysningsansvarlig

H & M Hennes & Mauritz AB
Mäster Samuelsgatan 46
106 38 Stockholm
Sweden

Telefon: +46 (0)8 796 55 00
Telefaks: +46 (0)8 24 80 78
E-mail: info@hm.com

Companies register: Bolagsverket/Swedish Companies Registration Office
Company registration number: 556042-7220
Authorised representative: Karl-Johan Persson
VAT registration number: VAT NO. SE556042722001

H&M bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen når du besøker nettsiden vår. Ved at du fortsetter å bruke våre tjenester, forutsetter vi at du godtar dette. Les mer om cookies