H&M käyttää evästeitä taatakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä oletamme, että olet hyväksynyt tämän. Lue lisää evästeistä

Laillisuus & tietosuoja

Tietosuojakäytäntö

 

Johdanto

Tämä tietosuojakäytäntö koskee ainoastaan H&M:n asiakkaita ja verkkopalveluidemme käyttäjiä. Tätä tietosuojakäytäntöä ei sovelleta henkilöihin, jotka hakevat työpaikkaa H&M:ltä. Työnhakijoihin sovellettava tietosuojakäytäntö on urasivuilla.

H&M huolehtii tietosuojasi turvaamisesta palveluitamme käyttäessäsi. Sen vuoksi olemme määritelleet toimintatavat, joiden mukaisesti henkilötietojasi käsitellään ja suojataan. Kaikki tähän tietosuojakäytäntöön tekemämme muutokset löydät online-sivustostamme.

Ruotsalainen emoyhtiö H & M Hennes & Mauritz AB (”H&M”) toimii meille toimittamiesi henkilötietojen valvojana ja on vastuussa henkilötiedoistasi Ruotsin henkilötietolain (1998:204) ja EU-direktiivin 95/46/EY mukaisesti. Suomalainen yhtiö H&M Hennes & Mauritz Oy on henkilötietojen käsittelijä, joka käsittelee henkilötietoja emoyhtiön puolesta. Henkilötietojasi säilytetään EU:ssa, ja niitä voidaan luovuttaa tytäryhtiöillemme H&M-konsernin sisällä. Tämä tarkoittaa, että yksittäistapauksissa henkilötietojasi voidaan käsitellä ETA-alueen ulkopuolella. Mikäli henkilötietojasi siirretään ETA-alueen ulkopuoliseen maahan, kyseinen H&M-tytäryhtiö takaa EU:n hyväksymään tietosuojaprosessiin liittyvien vakiosopimuslausekkeiden soveltamisen.

Mihin tarkoitukseen käytämme henkilötietojasi?

Ilmoittaessasi henkilötietosi annat suostumuksesi sille, että käytämme kerättyjä tietoja voidaksemme toimia antamiemme sitoumusten mukaisesti ja tarjota sinulle haluamiasi palveluita. Tarvitsemme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Luodaksemme sinulle henkilökohtaisen H&M-asiakastilin (nimi ja sähköpostiosoite)
  • Käsitelläksemme tilauksesi online-palveluissamme (nimi, osoite, syntymäaika ja pankkiyhteystiedot)
  • Lähettääksemme sinulle tekstiviestillä toimituksesi tilaa koskevia tietoja (matkapuhelinnumero)
  • Lähettääksemme sinulle tarjouksia markkinointitarkoituksessa, esim. uutiskirjeet ja kuvastot (sähköpostiosoite, nimi ja postiosoite)
  • Voidaksemme ottaa sinuun yhteyttä, jos tilaamasi tuotteen toimituksessa ilmenee ongelma (puhelinnumero tai postiosoite)
  • Voidaksemme vastata kysymyksiisi ja tiedottaaksemme sinua uusista palveluista tai palveluihin tehdyistä muutoksista (sähköpostiosoite)
  • Ilmoittaaksemme voitoista järjestämissämme online-kilpailuissa (sähköpostiosoite, nimi, kotiosoite ja puhelinnumero)
  • Voidaksemme suorittaa tiliäsi koskevia luottotarkastuksia (nimi, osoite, syntymäaika)
  • Analysoidaksemme tietojasi markkinointi- ja tiedottamistarkoituksessa (tiedot ostotottumuksista)
  • Varmistaaksemme, että ikäsi oikeuttaa sinut online-ostoksiin (syntymäaika)

Tietojasi säilytetään vain niin kauan kuin on välttämätöntä, jotta voimme suorittaa velvoitteemme, tai niin kauan kuin laissa on määrätty. Tämän jälkeen henkilötietosi poistetaan. Emme voi poistaa tietojasi silloin, kun niiden säilyttäminen on laillinen velvoite, esim. kirjanpitosäännökset, tai kun säilyttämiseen on muu oikeudellinen perusta, esim. jatkuva sopimussuhde.

Mitä oikeuksia sinulla on?

Sinulla on oikeus pyytää tietoa hallussamme olevista henkilötiedoistasi. Jos tietosi ovat virheellisiä, puutteellisia tai turhia, voit pyytää tietojen korjaamista tai poistamista. Sinulla on myös oikeus kerran vuodessa pyytää kirjallista otetta rekistereissämme olevista henkilötiedoistasi. Kirjallinen rekisteriotehakemus lähetetään H&M Asiakaspalveluun. Voit milloin tahansa perua suostumuksesi tietojesi käyttämiselle markkinointitarkoituksiin (esim. kuvastojen, uutiskirjeiden tai tarjousten lähettämiseen). Voit ottaa meihin yhteyttä joko postitse osoitteella H&M Customer Service, Asiakaspalvelu, PL 1190, 00002 Helsinki tai sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu.fi@hm.com.

Ketkä käyttävät tietoja?

Emme koskaan välitä/myy/vaihda tietojasi markkinointitarkoituksiin kolmannelle, H&M-konsernin ulkopuoliselle osapuolelle. Kolmannelle osapuolelle, esim. tavarantoimittajille ja huolitsijoille, välitetään tietoja vain, jotta H&M voi täyttää sinulle antamansa sitoumukset. H&M saattaa välittää henkilötietosi tietyille tahoille, kuten luottotieto- tai perintäyrityksille luottotarkastusta, henkilöllisyyden varmistamista, luottokelpoisuuden valvontaa ja perinnän siirtoa varten.

Miten suojaamme tietosi?

Olemme ryhtyneet teknisiin ja organisatorisiin toimiin suojataksemme tietojasi esimerkiksi katoamiselta, manipuloinnilta tai asiattomalta käytöltä. Tietoturvatoimiamme mukautetaan jatkuvasti ajankohtaista teknistä kehitystä vastaavaksi. Me H&M:llä suojaamme tietosi salauksen avulla. SSL eli Secure Sockets Layer on toiminto, jonka avulla kaikki ostajan ja myyjän välillä kulkeva tieto salataan.

Korttiostot

Jotta meillä tekemäsi korttiostokset olisivat mahdollisimman turvallisia, lähetetään kaikki tieto SSL-suojattuna (Secure Sockets Layer). Se tarkoittaa, että tiedot kulkevat turvallisen yhteyden kautta, eivätkä ulkopuoliset pääse lukemaan korttisi tietoja.
Korttiostoissa teemme yhteistyötä auktorisoidun palveluntarjoajan kanssa, joka tarkastaa suoraan pankistasi, että korttisi on voimassa ja käytettävissä ostosten tekoon. Palveluntarjoajamme käsittelee maksukorttitietojasi asianmukaisella tavalla kansainvälisen maksukorttistandardin PCI DSS:n mukaisesti. Tässä tietoturvastandardissa ovat mukana VISA, MasterCard, Diners, American Express ja JCB. Maksukorttitietosi ovat siis erittäin hyvin turvatut. Kun ostat maksukortilla, pidätämme oikeuden tarkastaa henkilöllisyytesi.

Yksityisyyden suoja hakemusten ja kilpailujen yhteydessä?

Vastaamme henkilötiedoista, joita saamme rekrytointien tai kilpailujen yhteydessä. Tiedot käsitellään siinä maassa, johon olet lähettänyt hakemuksesi, ja ne tallennetaan Alankomaihin. Hakemusmaasi on myös henkilötiedoistasi vastaava osapuoli ao. maan henkilötietolainsäädännön mukaisesti. Mikäli sinulla on hakemustasi ja henkilötietojasi koskevaa kysyttävää, löydät hakemusmaasi H&M-organisaation yhteystiedot kohdasta "Ota yhteyttä".
Kun lähetät meille hakemuksen, hyväksyt samalla, että käsittelemme henkilötietojasi rekrytointiprosessin aikana. Säilytämme tietosi vain sinun suostumuksellasi. Periaatteidensa mukaisesti H&M ei pyydä hakijoilta verkossa arkaluontoisia tietoja. Älä siis kerro meille tällaisia asioita (esim. rotu/etninen alkuperä, poliittinen mielipide, uskonnollinen/filosofinen vakaumus, ammattiliittojäsenyys). Pyrimme aina vastaamaan hakemuksiin mahdollisimman pian.

Evästeet

Eväste on pieni tekstitiedosto, joka on tallennettu tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi ja josta se haetaan seuraavien käyntien aikana. H&M käyttää evästeitä, jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman vaivatonta. Emme kerää evästeillä mitään henkilötietoja emmekä luovuta tietoja kolmansille osapuolille.
Evästeitä on kahta tyyppiä, pysyviä ja tilapäisiä (istuntokohtaiset evästeet). Pysyvät evästeet tallennetaan tiedostona tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi, ei kuitenkaan koskaan 12:ta kuukautta pidemmäksi ajaksi. Istuntokohtaiset evästeet tallennetaan tilapäisesti ja ne katoavat, kun lopetat selausistunnon. Pysyvillä evästeillä tallennamme aloitussivuasi koskevat tiedot ja kirjautumistietosi, jos sisäänkirjautuessasi valitset "Muista minut". Istuntokohtaisia evästeitä käytämme, kun käytät filtteri-toimintoa, tarkistamme myös, oletko sisäänkirjautuneena tai lisäätkö tuotteen ostoskoriisi. Voit selaimesi avulla helposti poistaa evästeet tietokoneeltasi tai mobiililaitteestasi. Löydät evästeiden käyttöä ja poistamista koskevat ohjeet selaimestasi kohdasta "Ohje". Voit kytkeä evästeet pois päältä tai vastaanottaa tiedon aina, kun uusi eväste on lähetetty tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi. HUOM! Jos kytket evästeet pois päältä, et pääse hyötymään kaikista ominaisuuksista.

Kolmansien osapuolten evästeet

Käytämme kolmansien osapuolten evästeitä tietojen koottuun keräämiseen analysoivilla työkaluilla, kuten Google Analytics ja Coremetrics. Käytettävät evästeet ovat sekä pysyviä että tilapäisiä (istuntokohtaiset evästeet). Pysyvät evästeet on tallennettu tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi, ei kuitenkaan 24:ää kuukautta pidemmäksi ajaksi.

Linkit

Sivustolla hm.com ja H&M-sovelluksessa voi olla linkkejä sellaisiin verkkosivustoihin, joista emme vastaa. Emme voi vastata näiden sivustojen tietosuojasta tai sisällöstä, mutta tarjoamme silti näitä linkkejä, jotta asiakkaamme saisivat helpommin lisätietoa eri aiheista.

Tekijänoikeudet

Tämän verkkosivuston sisältö kuuluu tekijänoikeussuojan piiriin ja kaikki tekijänoikeudet kuuluvat H & M Hennes & Mauritz AB:lle.

Henkilötietovastaava

H & M Hennes & Mauritz AB
Mäster Samuelsgatan 46
106 38 Stockholm
Sweden

Telephone: +46 (0)8 796 55 00
Fax: +46 (0)8 24 80 78
E-mail: info@hm.com

Companies register: Bolagsverket/Swedish Companies Registration Office
Company registrationnumber: 556042-7220
Authorisedrepresentative: Karl-Johan Persson
VAT registrationnumber: VAT NO. SE556042722001